Skip to content

Bloemkoolbindmachine

In 1995 ontwikkelde Kooy Machinery een zogenaamde lig-knie hulpmachine om de bloemkooltelers een prettiger manier te bieden om de bloemkool af te dekken. Daar werd zo goed op gereageerd dat we zijn gaan door ontwikkelen. In 2006 presenteerden we met trots onze bloemkoolbindmachine. Een op en top maatwerk machine die inmiddels meewerkt aan de toekomst van agrarische bedrijven over de hele wereld.

Opbrengstverhoging en arbeidsbesparing

De bloemkoolbindmachine brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Niet alleen is het afdekken vergemakkelijkt, de opbrengst per hectare is ook verhoogt. Doordat de bladeren van de bloemkool dichtgebonden worden, worden verkleuring door de zon en schadelijke weersinvloeden voorkomen. Het beschermt zelfs tegen insecten mits er vooraf aan het dichtbinden goed bestreden is.
De bloemkoolbindmachine zorgt voor minder fysieke arbeid en er wordt sterk bespaart op seizoensarbeid. Deze machine is een perfect alternatief voor het handmatig dekken van bloemkool. Er worden 4 rijen bloemkoolplanten tegelijkertijd dichtgebonden. Hiervoor wordt 100% biologisch afbreekbaar bindtouw gebruikt. Met een capaciteit van 6 – 8 duizend planten per uur kan dit werk door slechts één medewerker uitgevoerd worden.

Allround gemak

Het werken met deze speciale bindmachine is een dermate grote verbetering dat uw kijk op het telen en inzet van personeel zal veranderen. Bij het oogsten is gebleken dat een gebonden bloemkool niet lastiger te snijden is dan een gewoon gedekte bloemkool. Het is een bepaalde handigheid om onder het touw het blad te snijden en vervolgens de kool. Het gebruikte touw breekt geheel af door na de oogst het gewas af te klepelen. Geen milieubelasting voor uw grond of hinder bij opvolgende teelten.

Extra voordelen

De zelfrijdende machine weegt slechts 3,5 ton verdeelt over 4 grote wielen. Een minimale druk op de grond waardoor slippen of spoorvorming niet of nauwelijks voorkomt. De beide assen zijn gestuurd waardoor een korte draaicirkel mogelijk is. Daarnaast is door het gebruik van een krachtige dieselmotor met laag toerental ook het brandstofverbruik laag. Een prettige kost efficiënte machine van a tot z.

Verkoop en service

Kooy Machinery werkt samen met FLOR International om de bloemkoolbindmachine verder in de internationale agrarische wereld te zetten. Een succesvolle samenwerking waardoor er, onder anderen, machines in Amerika aan het inbinden zijn. Ons personeel is speciaal getraind en inzetbaar om ook over de grens de machines te begeleiden. Een extra stuk service dat u van ons kunt verwachten. Een goede start van een perfecte samenwerking met uw nieuwe bloemkoolbindmachine is tenslotte het halve werk. Uiteraard staan we te allen tijde klaar om advies of service te verlenen. Vraag naar onze speciale sales- en servicevoorwaarden.

De toekomst

Kooy Machinery staat niet stil. Naast deze revolutionaire bloemkoolbindmachine zullen wij in de toekomst meer agrarische machines ontwikkelen. Uiteraard ook geschikt voor de internationale markt. Er zijn tenslotte nog meer gewassen met bijzondere eisen op het gebied van verwerking of oogsten. U kunt op de hoogte blijven door onze website te volgen. Heeft u specifieke vragen, neem dan contact met ons op.

Dealermerken

× Hoe kan ik u helpen?